SKETCH HUISELIJK GEWELD 1/2

Huiselijk_geweld Deze productie betreft twee sketches met als thema “Huiselijk geweld”. De eerste sketch is niet de vrouw,maar de man het slachtoffer. Op een soms komische manier ziet men hoe een dominante vrouw het geweld niet schuwt om haar zin door te drijven en haar man zelfs te vernederen. Zelfs over zijn eigen geld kan de man niet beschikken. Tenslotte neemt de man de benen met medeneming van het bankpasje… Spel: Narish Malaha en Mala Thakoersingh In de tweede sketch zijn de rollen omgedraaid: de vrouw is het slachtoffer van de echtgenoot. Dit komt vaker voor. De man drinkt vaak overmatig, een veel voorkomend probleem onder de Hindoestanen, en beperkt de vrijheid van zijn partner. Ook in deze sketch wordt het slachtoffer mishandeld en geintimideerd. Tenslotte krijgt de man zijn verdiende loon… Spel: Kamla Thakoersingh en Ashok Lachman Tekst/regie: Ramdew Krishna

Deel dit bericht

Het Verhaal van de Dochter van een Kantraki

Op 5 juni 2023 zal het 150 jaar geleden zijn dat de eerste contractanten uit het toenmalige Brits Indië voet zetten op de bodem van de Nederlandse kolonie Suriname.  Dit gebeuren gaan wij op een bijzondere en unieke manier vieren.

Ramdew Krishna kreeg enkele jaren geleden het idee hierover een stripboek te maken. Gaandeweg veranderde dit idee in een beeldverhaal, ook omdat hij de illustraties dan mooier in het boek kon krijgen.

De inspiratie van dit verhaal heeft hij uit de vele verhalen die hij van mijn moeder optekende, zijn eigen ervaringen, de Surinaamse geschiedenis en zijn eigen fantasie.

Hij schildert meestal met olieverf op doek (zie www.ramdewkrishna.nl) en dus begon hij in 2020 met het vervaardigen van de illustraties en de teksten. Het werden in totaal 106 doeken van 50x70 die in het najaar van 2022 uiteindelijk werden afgemaakt. Met de omslag en de achterkant is het totaal aantal illustraties 108 geworden.

Na veel tegenslagen werd door ons bestuur besloten het boek zelf uit te geven en na alle professionele inbreng  (redactie en vormgeving) is het manuscript thans naar de drukker.

Het boek krijgt een harde omslag, A4 formaat en 112 pagina’s op kwalitatief goed en zwaar papier.

De prijs is gesteld op € 24,50 exclusief verzendkosten.

Dit unieke werk wordt in een beperkte oplage uitgegeven. U kunt nu al één of meer exemplaren reserveren door een mail te sturen naar info@natak,nl.  U krijgt dan gedetailleerde informatie over de bestel procedure. Op dit moment zijn er al heel wat bestellingen gedaan, dus is het zaak uw exemplaar z.s.m. te reserveren.


This will close in 20 seconds