SKETCH DE LAATSTE KANTRAKI

De_Laatste_Kantraki De Laatste Kantrāki is het levensverhaal van de laatste nog levende Hindoestaanse immigrant Goeroepersad Girbaran. Op zijn 95ste verjaardag in 2008 werd in vogelvlucht zijn leven nagespeeld. Hij kwam als zuigeling vanuit Calcutta naar Suriname en heeft in Nickerie gewoond. Hij hield van muziek en dat hebben zijn kinderen ook van hem meegekregen. Op een muzikale manier werden fragmenten uit zijn leven gespeeld door zijn kleinkinderen en Ramdew Krishna. Spel: Suren Girbaran, Aarti Alibux, Gaitrie Girbaran, Ishant Sewbharatmisier, Inderdew Girbaran en Ramdew Krishna (als Goeroepersad Girbaran). Tekst/regie/muziek: Ramdew Krishna

Deel dit bericht

Het Verhaal van de Dochter van een Kantraki

Op 5 juni 2023 zal het 150 jaar geleden zijn dat de eerste contractanten uit het toenmalige Brits Indië voet zetten op de bodem van de Nederlandse kolonie Suriname.  Dit gebeuren gaan wij op een bijzondere en unieke manier vieren.

Ramdew Krishna kreeg enkele jaren geleden het idee hierover een stripboek te maken. Gaandeweg veranderde dit idee in een beeldverhaal, ook omdat hij de illustraties dan mooier in het boek kon krijgen.

De inspiratie van dit verhaal heeft hij uit de vele verhalen die hij van mijn moeder optekende, zijn eigen ervaringen, de Surinaamse geschiedenis en zijn eigen fantasie.

Hij schildert meestal met olieverf op doek (zie www.ramdewkrishna.nl) en dus begon hij in 2020 met het vervaardigen van de illustraties en de teksten. Het werden in totaal 106 doeken van 50x70 die in het najaar van 2022 uiteindelijk werden afgemaakt. Met de omslag en de achterkant is het totaal aantal illustraties 108 geworden.

Na veel tegenslagen werd door ons bestuur besloten het boek zelf uit te geven en na alle professionele inbreng  (redactie en vormgeving) is het manuscript thans naar de drukker.

Het boek krijgt een harde omslag, A4 formaat en 112 pagina’s op kwalitatief goed en zwaar papier.

De prijs is gesteld op € 24,50 exclusief verzendkosten.

Dit unieke werk wordt in een beperkte oplage uitgegeven. U kunt nu al één of meer exemplaren reserveren door een mail te sturen naar info@natak,nl.  U krijgt dan gedetailleerde informatie over de bestel procedure. Op dit moment zijn er al heel wat bestellingen gedaan, dus is het zaak uw exemplaar z.s.m. te reserveren.


This will close in 20 seconds