NATAYKALA – Training Hindoestaans Theater

Een review van Hindustani Art TV over onze eerste bijeenkomst!

Op Zaterdag 4 maart vond onze officiële Selectiedag & Kickoff – Nataykala plaats! Intussen zijn wij al 9 weken verder en de geselecteerde deelnemers zijn steeds enthousiaster geworden en proberen het onderste uit de kan te halen.

De reacties uit de groep en het veld hebben ons doen besluiten een vervolg te geven aan de trainingen. Vanaf zaterdag 2 september t/m zaterdag 16 december 2017 (elke zaterdag) zal bij voldoende belangstelling een nieuwe sessie plaatsvinden. Voor informatie: Bel of mail ons!

Hierboven ziet u een reportage van de introductiedag van de eerste selectie dag in maart 2017.

Wij starten in september 2017 met de eerste reeks trainingen van de TWEEDE REEKS van 16 lessen met een afsluitende presentatie voor publiek. Ook meedoen? Meld je dan aan voor onze selectiedag. De datum wordt nader bepaald.

Stichting Ganpati Padam Nataykala gaat i.s.m. YOUthCoach binnenkort starten met een unieke Theater Training, specifiek gericht op de Hindoestaanse traditie. Wij hebben de knowhow en ervaring en willen die delen en daarmee een serieus kader talenten opleiden, zodat het voorbereiden en werken naar een theatervoorstelling voor de deelnemers een beter te nemen drempel kan worden.

Globale opzet training

15 weken (1x per week in het weekend 3 uur) – trainingen (september-december 2017)
Gedurende deze periode gaan wij werken aan de elementaire zaken die iemand nodig heeft om een goede acteerprestatie te kunnen neerzetten.

16de week – Try out-Eindpresentatie-Certificering

Deze cursus heeft geen winstoogmerk.
Van de deelnemers wordt een eigen bijdrage gevraagd voor de 16 weken (3 uur per les). De bijdrage voor de masterclass wordt nog nader bepaald.

Het Verhaal van de Dochter van een Kantraki

Op 5 juni 2023 zal het 150 jaar geleden zijn dat de eerste contractanten uit het toenmalige Brits Indië voet zetten op de bodem van de Nederlandse kolonie Suriname.  Dit gebeuren gaan wij op een bijzondere en unieke manier vieren.

Ramdew Krishna kreeg enkele jaren geleden het idee hierover een stripboek te maken. Gaandeweg veranderde dit idee in een beeldverhaal, ook omdat hij de illustraties dan mooier in het boek kon krijgen.

De inspiratie van dit verhaal heeft hij uit de vele verhalen die hij van mijn moeder optekende, zijn eigen ervaringen, de Surinaamse geschiedenis en zijn eigen fantasie.

Hij schildert meestal met olieverf op doek (zie www.ramdewkrishna.nl) en dus begon hij in 2020 met het vervaardigen van de illustraties en de teksten. Het werden in totaal 106 doeken van 50x70 die in het najaar van 2022 uiteindelijk werden afgemaakt. Met de omslag en de achterkant is het totaal aantal illustraties 108 geworden.

Na veel tegenslagen werd door ons bestuur besloten het boek zelf uit te geven en na alle professionele inbreng  (redactie en vormgeving) is het manuscript thans naar de drukker.

Het boek krijgt een harde omslag, A4 formaat en 112 pagina’s op kwalitatief goed en zwaar papier.

De prijs is gesteld op € 24,50 exclusief verzendkosten.

Dit unieke werk wordt in een beperkte oplage uitgegeven. U kunt nu al één of meer exemplaren reserveren door een mail te sturen naar info@natak,nl.  U krijgt dan gedetailleerde informatie over de bestel procedure. Op dit moment zijn er al heel wat bestellingen gedaan, dus is het zaak uw exemplaar z.s.m. te reserveren.


This will close in 20 seconds