Bhasa-Bhasi Taalgedoe

18 De geplande voorstellingen van “Bhasa-Bhasi”-Taalgedoe in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost ( 1 en 8 november) zijn thans achter de rug. Het was heel enerverend, maar we hebben een zeer voldaan gevoel, ook dankzij de reacties van het enthousiaste publiek. Een staande ovatie viel ons ten deel.

Wij wisten wel dat we bezig waren iets unieks neer te zetten en dat de kans groot was dat men ons werk zou waarderen, maar zoveel positieve feedback had niemand verwacht. En dit is niet alleen te danken aan het unieke concept, maar ook aan alle teamleden. En met teamleden bedoel ik niet alleen de acteurs en dansers, maar ook de PR, de backstage medewerkers Ali en Aamir Oedit, Sailesh Dhonai, Raïs Asgarali, Seema Kalloe, Sangita Nagesar e.a., de vocalisten, de muziek, de techniek en ons boegbeeld in de vorm van onze presentatrice Chietra Bahora. Onze debuterende choreograaf Kavitadevi Nagesar maakte met niet-dansers heel mooie dansante vormen die onze roots niet verloochenen. De dansers, leerlingen van de Shri Lakshmischool in Amsterdam Zuidoost en een aantal acteurs, waren goed op dreef.

Prima spel van Mahender Thakoersingh, Arwien Ramlal, Sharda Ramnathsing, Shrija Jagmohan, Rosita Mahabir, Ashish Dogra en de bevallige Kavitadevi Nagesar als de bindfactor van het verhaal. Prachtige muziek, alle zelf geschreven, gecomponeerd en opgenomen, gezongen door zangers van eigen bodem, zoals Diepak Ramjiawan, Erna Chotkan en Naseem Santoe. En dan nog als toegift een weergaloos optreden op de sarod van Avi Kishna, begeleid door Bouba Dola. Onze eerste voorstelling werd ook nog eens vereerd met de aanwezigheid van de ambassadeur van India, de heer Mukul en de Nestor onder de Surinaams-Hindoestaanse filmers de heer Ramdjan Abdoelrahman, die beiden zeer complimenteus waren over hetgeen wij hen voorschotelden. Ik denk dat wij met deze voorstelling hebben bewezen dat je met relatief weinig middelen toch een professioneel ogende voorstelling kunt maken, die niet minder is dan andere, waar je veel meer voor een kaartje moet betalen.
Ramdew Krishna
Regisseur/artistiek leider/schrijver
Ursila Jarbandhan
Schrijver
Kavitadevi Nagesar
Choreografie

Deel dit bericht

Het Verhaal van de Dochter van een Kantraki

Op 5 juni 2023 zal het 150 jaar geleden zijn dat de eerste contractanten uit het toenmalige Brits Indië voet zetten op de bodem van de Nederlandse kolonie Suriname.  Dit gebeuren gaan wij op een bijzondere en unieke manier vieren.

Ramdew Krishna kreeg enkele jaren geleden het idee hierover een stripboek te maken. Gaandeweg veranderde dit idee in een beeldverhaal, ook omdat hij de illustraties dan mooier in het boek kon krijgen.

De inspiratie van dit verhaal heeft hij uit de vele verhalen die hij van mijn moeder optekende, zijn eigen ervaringen, de Surinaamse geschiedenis en zijn eigen fantasie.

Hij schildert meestal met olieverf op doek (zie www.ramdewkrishna.nl) en dus begon hij in 2020 met het vervaardigen van de illustraties en de teksten. Het werden in totaal 106 doeken van 50x70 die in het najaar van 2022 uiteindelijk werden afgemaakt. Met de omslag en de achterkant is het totaal aantal illustraties 108 geworden.

Na veel tegenslagen werd door ons bestuur besloten het boek zelf uit te geven en na alle professionele inbreng  (redactie en vormgeving) is het manuscript thans naar de drukker.

Het boek krijgt een harde omslag, A4 formaat en 112 pagina’s op kwalitatief goed en zwaar papier.

De prijs is gesteld op € 24,50 exclusief verzendkosten.

Dit unieke werk wordt in een beperkte oplage uitgegeven. U kunt nu al één of meer exemplaren reserveren door een mail te sturen naar info@natak,nl.  U krijgt dan gedetailleerde informatie over de bestel procedure. Op dit moment zijn er al heel wat bestellingen gedaan, dus is het zaak uw exemplaar z.s.m. te reserveren.


This will close in 20 seconds