Baap Re Baap

04 (2) Het verhaal gaat over een doorsnee Hindoestaans gezin in een grote stad in Nederland. Het gaat niet goed in het gezin van Bhola, een werkloze man van middelbare leeftijd. Hij krijgt vaak ruzie met zijn vrouw, die samen met een vriendin steeds weer naar dansfeestjes gaat en geen aandacht heeft voor de nog twee thuis wonende pubers, Suren en Reshma. Dan komt op het scherm een vreemde verschijning tevoorschijn die roept. De knikkebollende Bhola schrikt wakker en praat met de verschijning (video-live). Deze geeft hem de opdracht zijn gezin te redden. Na een discussie stemt hij met enige aarzeling in. Hij tracht eerst zijn vrouw te overtuigen dat haar manier van leven (glitter-glamour) weinig voorstelt. Zij is niet te spreken daarover en er ontstaat, zoals gewoonlijk, een flinke ruzie. Daarna probeert hij het bij de kinderen en hun vrienden. Dan ontdekt hij dat zijn dochter onder invloed is geraakt van een “loverboy”. Deze slaat Bhola het ziekenhuis in en verkracht Reshma. Deze kan ontsnappen en wordt door haar vriendin Rashida opgevangen. Ook de oudste, gehuwde zoon van Bhola, die een pantoffelheld is en zijn “eigen” leven leidt, komt door de gebeurtenissen tot inkeer. Na vele, soms hilarische momenten, eindigt het stuk in een trouwfeest: Rashida trouwt. Het verhaal blijkt een door de verteller beleefde avontuur te zijn. Het geheel heeft een komische inslag en heeft een zeventiental liederen.
  • Regie/muziek/vormgeving/video: Ramdew Krishna
  • Tekst: Ursila Jarbandhan & Ramdew Krishna
  • Muziek “Chal”: Avinash Kishna
  • Choreografie: Ram Kishna
  • Vocalen: Naseem Santoe – Sharmili Mitra – Ramdew Krishna – Joyce Logman
  • Decor: Winston Straker

Cast:

Soebhaas Ramadhin, Ursila Jarbandhan, Priya Ramadhin, Mahender Thakoersingh, Pawan Premdani, Valeska Ramdin, Kamla Thakoersingh, Bindiya Ramadhin, Lila Ramadhin, Fariel Moeniralam & gastoptreden van Ram Kishna

Deel dit bericht

Het Verhaal van de Dochter van een Kantraki

Op 5 juni 2023 zal het 150 jaar geleden zijn dat de eerste contractanten uit het toenmalige Brits Indië voet zetten op de bodem van de Nederlandse kolonie Suriname.  Dit gebeuren gaan wij op een bijzondere en unieke manier vieren.

Ramdew Krishna kreeg enkele jaren geleden het idee hierover een stripboek te maken. Gaandeweg veranderde dit idee in een beeldverhaal, ook omdat hij de illustraties dan mooier in het boek kon krijgen.

De inspiratie van dit verhaal heeft hij uit de vele verhalen die hij van mijn moeder optekende, zijn eigen ervaringen, de Surinaamse geschiedenis en zijn eigen fantasie.

Hij schildert meestal met olieverf op doek (zie www.ramdewkrishna.nl) en dus begon hij in 2020 met het vervaardigen van de illustraties en de teksten. Het werden in totaal 106 doeken van 50x70 die in het najaar van 2022 uiteindelijk werden afgemaakt. Met de omslag en de achterkant is het totaal aantal illustraties 108 geworden.

Na veel tegenslagen werd door ons bestuur besloten het boek zelf uit te geven en na alle professionele inbreng  (redactie en vormgeving) is het manuscript thans naar de drukker.

Het boek krijgt een harde omslag, A4 formaat en 112 pagina’s op kwalitatief goed en zwaar papier.

De prijs is gesteld op € 24,50 exclusief verzendkosten.

Dit unieke werk wordt in een beperkte oplage uitgegeven. U kunt nu al één of meer exemplaren reserveren door een mail te sturen naar info@natak,nl.  U krijgt dan gedetailleerde informatie over de bestel procedure. Op dit moment zijn er al heel wat bestellingen gedaan, dus is het zaak uw exemplaar z.s.m. te reserveren.


This will close in 20 seconds